ÎNSCRIERI DESCHISE PENTRU CANSAT ROMÂNIA 2020
8, January 2020

ESERO România, un proiect al Agenției Spațiale Europene (ESA) în colaborare cu Agenția Spațială Română (ROSA), organizează cea de-a șasea competiție națională de CanSat – România, 2020. Elevii şi profesorii din învățământul preuniversitar sunt invitați să se înscrie la preselecție până pe 26 ianuarie 2020.

CanSat-ul este o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. Provocarea pentru elevi constă în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit – cum ar fi alimentarea cu electricitate și comunicațiile – într-o doză de răcoritoare cu un volum de 330 mililitri. CanSat-ul va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru cu ajutorul unei rachete, balon, avion, elicopter sau drone și va trebui să îndeplinească o misiune și să aterizeze în condiții de siguranță.

Echipele mixte (fete /băieți), compuse din patru până la șase elevi, cu vârsta de peste 14 ani împliniți până la 1 aprilie 2020, și coordonați de către un cadru didactic vor trimite, până la 26 ianuarie 2020, un formular de înscriere completat disponibil online la această adresă.

Formularul de înscriere va cuprinde detalii despre misiunea secundară, felul în care elevii își vor împărți lucrul în echipă, precum și modurile în care își vor promova misiunea.

În finala competiției naționale de CanSat – România 2020 se vor califica, competitiv, opt echipe. Selecția participanților va ține cont și de o cât mai echitabilă distribuție geografică.

Campania de lansare din cadrul Competiției Naționale de CanSat – România 2020 va avea loc între 23-26 Aprilie la Timișoara și Caransebeș. Echipa câștigătoare a competiției naționale se va califica direct în finala Competiției Europene de CanSat ce va avea loc în vara 2020, organizată de către Agenția Spațială Europeană.

Mai mute informații sunt disponibile pe site-ul esero.ro.

Informații despre competiția la nivel european sunt aici.

Credit imagine: ESA