Înscrieri deschise pentru ateliere ESA pentru profesori, edițiile de vară și de toamnă
3, March 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii din învățământul preuniversitar să se înscrie la atelierele de vară și toamnă, organizate de Agenția Spațială Europeană (ESA). Ediția de vară va avea loc în perioada 7-10 iulie, iar ediția de toamnă în perioada 1 – 4 octombrie. Ambele ateliere au loc în Olanda și sunt destinate profesorilor de discipline STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) din învățământul primar și gimnazial. Termenul limită de înscrieri pentru ambele workshop-uri este 12 martie 2020.

Atelierele de vară și de toamnă vor fi identice și vor include prelegeri susținute de experți de top din domeniul spațiului, precum și vizite în locațiile ESA ESTEC. Pe parcursul celor patru zile, participanții vor beneficia de sesiuni practice care vor pune în evidență cum se poate utiliza spațiul pentru predarea la clasă.

Vor avea prioritate profesorii care nu au mai participat până acum la atelierele didactice organizate de ESA.

Participarea este gratuită. ESA va suporta costul cazării, transportului local, prânzul, precum și o cină festivă. Participanții vor suporta cheltuielile de transport până în Leiden, Norvegia, precum și mesele de seară, cu excepția cinei oferite de ESA.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESA