Înscrieri deschise la Space App Camp 2020
21, July 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită specialiștii români în domeniul dezvoltării aplicațiilor, inteligență artificială și învățare automată să se înscrie la ediția din 2020 a Space App Camp, organizată online de Agenția Spațială Europeană (ESA), în perioada 11-21 septembrie 2020. Termenul limită pentru înscriere este 14 august 2020.

Cu ajutorul experților din domeniul Observării Pământului, inteligență artificială și afaceri, participanții vor dezvolta aplicații inovative și modele de afacere fezabile în unul din cinci domenii: orașe inteligente și verzi, securitate alimentară, sănătate, turism și monitorizarea de coastă. În onoarea unui fost angajat ESA, Luigi Fusco, a mai fost introdus încă un domeniu: agricultură.

Participanții se pot înscrie în echipe de câte doi sau patru membri, sau individual. Înainte de eveniment, toți participanții vor fi împărțiți în echipe a câte patru membri.

Premiul constă în 2500 de euro, consiliere tehnică din partea laboratorului ESA de inteligență artificială pentru Observarea Pământului, Φ-lab, o vizită de o săptămână la laboratorul din Italia în 2021 cu cheltuielile de călătorie și cazare incluse, precum și un pachet de suport tehnic în valoare de aproximativ 3500 euro.

Mai multe detalii despre inițiativă sunt disponibile la acest link.

Credit imagine: ESA