Înscrieri deschise la ESA Webb Challenges
31, January 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită elevii să participe la Webb Challenges organizate de ESA. În fiecare săptămână, pentru a promova evenimentul Webb Quest al ESA, Biroul pentru Educație al ESA va lansa noi provocări distractive pentru ca elevii să se implice și să cunoască mai multe detalii din știința interesantă din spatele Webb.

Odată cu lansarea recentă de succes a telescopului spațial James Webb, ESA provoacă elevii să fie creativi în sala de clasă și să afle mai multe despre cel mai mare telescop spațial din lume! Provocările sunt concepute pentru a fi făcute acasă sau în clasă, cu materiale accesibile și sunt adaptabile la diferite categorii de vârstă.

Primele două provocări au fost lansate.

Build Your Webb – Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani sunt invitați să creeze o piesă de artă inspirată de telescopul Webb, un design 3D sau să imprime 3D un model Webb sau să devină inovatori și să găsească o nouă modalitate de a-și construi propriul telescop Webb.

Pixel Your Webb – Elevii cu vârsta între 8 și 11 ani sunt provocați să creeze o imagine exact așa cum ar face un astronom și să deseneze o imagine pixelată a telescopului spațial James Webb. Această provocare este o adaptare a resurselor deja existente ESA Teach with Space, care are însă scopul de a-i învăța pe copii mai multe lucruri despre misiunea telescopului spațial James Webb.

Următoarea provocare, care va fi lansată în următoarele câteva săptămâni este:

Fold Your Webb – În curând

Elevii sunt provocați să își facă propria oglindă spațială, urmând un tutorial origami pas cu pas pentru a crea un model al oglinzii primare a telescopului spațial James Webb.

Mai multe informații aici.

Credit imagine: NASA/C. Gunn