Înscrieri deschise la ESA Open Day 2020
29, September 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) îi invită pe toți cei interesați să ia parte la evenimentul virtual ESA Open Day la ESTEC, ediția 2020. Evenimentul anual are loc duminică, 4 octombrie, de la ora 13:00 la ora 15:30 CEST (14:00 – 16:30 ora României). Participanții vor putea trece online din cameră în cameră, vor putea adresa întrebării și interveni în cadrul discuțiilor, demonstrațiilor și tururilor ghidate.

Pentru a participa la cea de-a noua ediție a ESA Open Day 2020 este necesară înscrierea a cel puțin unei persoane / locuință. Pentru cei interesați să participe fără să se implice activ, va exista o transmisie video pe ESA Web TV.

Restricțiile impuse de epidemia de COVID-19 fac imposibilă participarea în persoană la eveniment, dar participanții se vor bucura, și în acest an, de tururi virtuale ale Centrului European pentru Tehnologie și Cercetări Spațiale (ESTEC), o perspectivă unică asupra echipamentului spațial și interacțiune directă cu astronauți și experți spațiali.

Participanții vor intra într-un amfiteatru virtual, după care vor putea alege „încăperea” în care să meargă. Vor avea loc și evenimente îndrăgite din anii trecuți, precum prelegeri despre carierele spațiale, susținute de reprezentanții Departamentului de Resurse Umane al ESA, prezentarea informațiilor despre proiectele educaționale ale ESA pentru elevi și studenți, precum și o sesiune de Space Rocks, ce va pune accentul pe arta și cultura inspirată de explorarea spațială.

Ediția din 2020 a evenimentului ESA Open Day la ESTEC va avea drept temă „ESA și Mediul înconjurător”.

Pentru înscriere și mai multe detalii, vă rugăm să intrați pe acest link.

Credit imagine: ESA