Înscrieri deschise la ediția a doua a Summitului de Observarea Pământului
28, May 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la cel de-al Doilea Summit de Observarea Pământului, o conferință online interactivă organizată de Președinția Croată a Consiliului UE și consorțiul EO4GEO. Summitul va avea loc în perioada 2-3 iunie 2020.

Summit-ul reunește reprezentanți ai mediului academic, de afaceri, ai ONG-urilor și ai sectorului public care sunt implicați sau care au interes în domeniul Observării Pământului sau arii tematice conexe. Scopul evenimentului este obținerea unei perspective multidisciplinare asupra viitoarelor profile ocupaționale, curricula domeniului, interconexiuni și instrumente disponibile, în special preluarea datelor din cadrul Programului Copernicus de către utilizatori.

În paralel cu Summitul, va avea loc caravana Copernicus Eyes on Earth. Evenimentul își propune să încurajeze interesul în rândul tinerilor, studenților și antreprenorilor pentru programul Copernicus de Observarea Pământului, să prezinte posibilități interesante de carieră din domeniul prelucrărilor de date (spațiale), precum și oportunitățile de creștere a afacerilor folosind datele spațiale. Printre domeniile în care datele din satelit pot aduce o contribuție amintim: prognoza vremii și clima, planificarea mobilității și a transportului, energiile regenerabile, calitatea aerului, distribuția și disponibilitatea resurselor de apă, agricultura de precizie, gestionarea riscurilor financiare și evaluarea infrastructurii critice.

EO4GEO este o Alianță pentru competențe sectoriale Erasmus+ ce reunește 26 de parteneri din 13 țări ale UE, majoritatea parte din Rețeaua Academiei Copernicus. Fie că sunt din mediul academic, public sau privat, aceștia sunt activi în domeniile educației și formării din sectoarele spațiale / geospațiale.

EO4GEO își propune să elimine diferența de competențe între cererea și oferta de educație și formare în sectoarele spațiale / geospațiale, încurajând absorbția (adoptarea) și integrarea datelor și serviciilor spațiale / geospațiale într-o gamă largă de domenii de aplicații.

Mai multe informații despre înscrierea la cele două evenimente pot fi găsite la acest link.

Sursă imagine: EO4GEO