Înscrieri deschise la cursul despre deșeuri spațiale 2020
12, March 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții masteranzi și doctoranzi să se înscrie la cea de-a treia ediție a Cursului de formare în domeniul deșeurilor spațiale, organizat de Biroul pentru Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA). Termenul limită pentru înscrieri este 20 aprilie 2020.

Deșeurile spațiale reprezintă un pericol pentru sateliți și nave spațiale, dar și una dintre principalele cauzele poluării spațiale din jurul Pământului. Cursul de formare va avea loc în Transinne, Belgia, în perioada 8 – 12 iunie 2020. Studenților vor învăța noțiuni introductive despre conceptul de resturi spațiale, vor afla de ce este necesar să fie abordată această problemă și cum se aplică în misiunile ESA strategiile de diminuare a riscului.

Participanții vor învăța nu numai despre deșeurile spațiale și tehnologiile de diminuare, ci și despre impactul lor asupra operațiunilor de nave spațiale și posibile soluții pentru viitor. Formarea va fi susținută de experți ESA, precum și de experți externi din domeniul spațiului și va fi livrată prin intermediul unor prelegeri formale, tehnice, alături de exerciții practice bazate pe un studiu de caz real.

Pentru a se înscrie la acest curs, studenții trebuie să urmeze studii de master sau doctorat în domeniul științei și ingineriei, să aibă cunoștințe minime de tehnologie spațială și să nu fi încheiat studiile înainte de cursul ESA.

Studenții selectați vor fi sponsorizați de ESA. Sponsorizarea va acoperi cazarea și masa, precum și transportul până în Belgia în limita a 200 de euro.

Mai multe informații despre curs, precum și despre procedura de înscriere, puteți găsi aici.

Credit imagine: ESA