Înscrieri deschise la Cursul de Pregătire pentru Proiectarea Sistemelor de Sateliți pentru Observarea Pământului, ediția 2018
5, July 2018

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții înscriși la programe de masterat și doctorat în inginerie să participe la Cursul de Pregătire pentru Proiectarea Sistemelor de Sateliți pentru Observarea Pământului, organizat de Biroul pentru Educație al ESA între 1–5 octombrie, la noul Centru de Pregătire și Învățare al Academiei ESA (TLF) din ESEC-Galaxia, Belgia. Termenul limită de înscriere este 13 august 2018.

Misiunile spațiale pentru Observarea Pământului (OP) formează o componentă majoră a activităților ESA. Agenția spațială Europeană are și rolul principal în implementarea Programului Copernicus, în parteneriat alături de Comisia Europeană, acesta fiind cel mai amplu program civil de Observarea Pământului din lume, având drept scop să ofere Europei accesul independent la date despre Pământ obținute prin teledetecție.

Pe parcursul cursului, studenții se vor familiariza cu procesul de proiectare a unui sistem de sateliți pentru Observarea Pământului, de la început până la final. Studenții vor avea posibilitatea să pună în practică ceea ce învață printr-un proiect de grup care constă dintr-o serie de exerciții dificile.

Cursul de Pregătire pentru Proiectarea Sistemelor de Sateliți pentru Observarea Pământului 2018 a fost dezvoltat de Biroul pentru Educație al ESA, în colaborare cu specialiști în OP ai ESA și membri ai ARES, Asociația Angajaților Pensionați ai ESA. Toți trainerii care vor susține cursurile au o experiență vastă în dezvoltarea de sisteme de Observarea Pământului la ESA și vor oferi studenților o imagine despre ce înseamnă să muncești în sectorul spațial.

Pentru a participa, studenții trebuie să îndeplinească în momentul înscrierii următoarele criterii de eligibilitate: să aibă între 18 și 32 de ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru sau Asociat al ESA, să fie înscriși la studii de masterat sau doctorat în domeniul ingineriei, să aibă cunoștințe solide de matematică și fizică. Excepție pot face studenții înscriși la studii în domeniul științelor, cu condiția să aibă un nivel suficient de cunoștințe de inginerie și un interes clar pentru activități legate de inginerie în domeniul spațial.

Studenții selectați vor fi sponsorizați de ESA, care va acoperi costurile cazării și ale meselor și până la 200 de euro pentru călătoria la Transinne, Belgia.

Informații suplimentare sunt disponibile la acest link.

Credit imagine: ESA