Înscrieri deschise la cursul de pregătire în domeniul deșeurilor spațiale
3, March 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții să participe la ediția din acest an a cursului online de pregătire în domeniul deșeurilor spațiale, organizat de Biroul pentru Educație al ESA. Termenul limită pentru înscrieri este 6 aprilie 2021.

Deșeurile spațiale sunt un pericol pentru sateliții și navele noastre spațiale, dar și un factor ce contribuie la poluarea spațiului din apropierea Pământului. Biroul pentru Educație al ESA organizează cea de-a patra ediție a cursului de pregătire în domeniul deșeurilor spațiale pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la această problemă. Cursul online se va desfășura pe durata a nouă sesiuni ce vor avea loc la prânz (ora Europei Centrale) între 17 și 28 mai 2021.

Cursul de pregătire în domeniul deșeurilor spațiale este organizat cu scopul de a crește gradul de înțelegere cu privire la pericolul reprezentat de acestea pentru sateliți și nave spațiale precum și în privința contribuției avute la poluarea spațiului din apropierea Pământului.

Studenții vor beneficia de o introducere referitoare la conceptul de deșeuri spațiale, de ce este necesar ca această problemă să fie rezolvată și cum sunt aplicate misiunilor politicile ESA de atenuare a efectului acestor deșeuri.

Cursul de pregătire reprezintă o colaborare între Biroul pentru Educație al ESA și Biroul pentru Deșeuri Spațiale al ESA, care coordonează activitățile de cercetare ale ESA în toate disciplinele legate de deșeuri. Acestea includ măsurători, modelări, protecție și măsuri de gestionare.

Mai multe detalii despre program și înscrieri puteți găsi aici.

Credit imagine: ESA / ID&Sense/ONiRiXEL, CC BY-SA 3.0 IGO