Înscrieri deschise la Atelierul Online De Transfer Tehnologic, Aplicații Și Inovare 2022
5, January 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții să participe la ediția online a Atelierului de transfer tehnologic, aplicații și inovare organizat de Biroul pentru Educație al ESA. Termenul limită pentru înscriere este 11 ianuarie 2022.

Evenimentul va avea loc online în perioada 9-18 martie 2022 de la ora 13:00 și până la aproximativ ora 18:30 CEST (19:30 ora României).

Susținut de specialiști ESA și experți externi din start-up-uri și industrie, atelierul va familiariza participanții cu posibilitățile aproape infinite ale transferului de tehnologie și aplicării, precum și rolul esențial în inovare al acestora.

În timpul atelierului, studenții participanți vor învăța prin diferite ore de teorie despre diversele discipline din domeniul transferului tehnologic, aplicațiilor și inovării, inclusiv despre brevetare, antreprenoriat și incubare de afaceri. Acesta nu este un curs strict teoretic. Se va pune accent pe experiențele practice. Temele de grup vor presupune ca studenții să dezvolte un model de afaceri pornind de la un brevet ESA rea, căutând ideile potențiale de aplicație. La finalul săptămânii studenții vor călca pe urmele unor antreprenori adevărați, prezentându-și public ideile.

Pentru a doua ediție a acestui atelier, ESA dorește să invite studenții din domeniul afacerilor să se alăture celor din inginerie și știință pentru a lucra împreună la  sarcinile de grup și a-și completa reciproc cunoștințele.

Studenților selectați li se va solicita să participle online la toate cele 8 sesiuni din timpul zilei.

Mai multe informații aici.

Credit imagine: ESA