Înscrieri deschise la atelierul de transfer tehnologic, aplicații și inovare 2020
9, January 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții să participe la cea de-a doua ediție a Atelierului de transfer tehnologic, aplicații și inovare organizat de Biroul pentru Educație al ESA. Termenul limită pentru înscriere este 3 februarie 2020.

Atelierul va avea loc în perioada 24-27 martie 2020 în Transinne, Belgia.

Susținut de specialiști ESA și experți externi din start-up-uri și industrie, atelierul va familiariza participanții cu posibilitățile aproape infinite ale transferului de tehnologie și aplicării, precum și rolul esențial în inovare al acestora.

În timpul workshop-ului, studenții participanți vor învăța prin diferite prelegeri despre diversele discipline din domeniul transferului tehnologic, aplicațiilor și inovării, inclusiv despre brevetare, antreprenoriat și incubare de afaceri. Se va pune accent pe experiențele practice. Temele de grup vor presupune ca studenții să dezvolte un model de afaceri pornind de la un brevet ESA real și căutând ideile potențiale de aplicație. La sfârșitul săptămânii, studenții vor călca pe urmele unor antreprenori adevărați, prezentându-și public ideile.

Pentru a doua ediție a acestui atelier, sunt disponibile locuri pentru 6 studenți din domeniul administrării afacerilor care să se alăture unui număr de 24 de studenți de inginerie și științe pentru a lucra împreună la sarcinile de grup și a-și completa reciproc cunoștințele.

Studenții selectați vor fi sponsorizați de ESA. Sponsorizarea va acoperi cazarea și masa, precum și până la 200 de euro pentru călătoria în Belgia.

Mai multe detalii sunt disponibile la acest link.

Credit imagine: ESA