Înscrieri deschise la atelierele de tehnologie și robotică organizate de ESA pentru profesori din învățământul gimnazial
26, November 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii din învățământul gimnazial să se înscrie la workshop-urile e-Technology Lab, organizate de Agenția Spațială Europeană (ESA) în Belgia. Cele trei ateliere vor avea loc în perioada 15-17 ianuarie, 5-7 februarie și 9-11 martie. Profesorii interesați se pot înscrie doar la unul dintre cele trei ateliere. Termenele limită de înscriere sunt 5 decembrie 2019, 16 decembrie 2019, respectiv 13 ianuarie 2020.

Numărul de locuri este limitat și este destinat cadrelor didactice care predau discipline STEM în învățământul gimnazial. Vor avea prioritate profesorii care nu au mai participat, până acum, la un e-Technology Lab organizat de ESA.

Profesorii vor învăța cum să folosească în clasă o serie de tehnologii educative cum ar fi Lego, Astro Pi și Arduino pentru a vorbi despre spațiu și a crea activități interactive și motivante pentru elevi. De asemenea, cadrele didactice vor afla cum să utilizeze o serie de instrumente educaționale pentru a-și implica elevii în proiecte ESA dedicate școlii.

Workshop-ul va avea loc la Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA de la ESEC-Galaxia, situat în Transinne, Belgia.

Pe durata workshop-ului ESA va asigura cazarea, mâncarea și transportul local. Cheltuielile de deplasare până în Belgia vor fi suportate de participanți și decontate de ESA în limita a 200 de euro.

Înscrierile pot fi trimise după cum urmează:

  • 5 decembrie 2019 pentru atelierul care are loc în perioada 15-17 ianuarie 2020;
  • 16 decembrie 2019 pentru atelierul care are loc între 5 și 7 februarie 2020;
  • 13 ianuarie 2020 pentru atelierul care are loc în perioada 9-11 martie 2020.

Mai multe informații pot fi obținute aici.

Credit imagine: ESA