Ghiduri de informare despre COVID-19 și alte situații de urgență
23, March 2020

Cinci ghiduri de informare pentru situațiile de urgență apărute în contextul răspândirii virusului SARS-CoV-2, realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), sunt disponibile pe site-ul Agenției Spațiale Române (ROSA) în secțiunea Legislație.

Ghidurile acoperă cele mai frecvente cinci tipuri de situații și întrebări ce pot apărea în această perioadă:

  • Autoizolarea
  • Cumpărăturile
  • Transportul în comun
  • Călătorii
  • Întrebări și mituri

Ghidurile conțin informații utile și aplicabile, de la sfaturi de protecție în timpul cumpărăturilor sau în timpul folosirii transportului în comun până la clarificarea pașilor pentru autoizolare sau călătorii din străinătate spre România.

Pe lângă cele cinci documente, mai pot fi accesate 17 ghiduri de informare pentru alte tipuri de situații, dintre care menționăm: inundație, incendiu, alunecare teren, violență domestică, tornadă sau accident nuclear.

Documentele fac parte din campania națională lde informare publică „Fii pregătit”, realizată de DSU, pentru a ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru.

Documentele pot fi accesate aici.