Galileo se extinde: doi noi sateliți se alătură constelației
18, June 2017

Doi noi sateliți au devenit în mod oficial parte din Galileo, sistemul Europei de navigație prin satelit, prin transmiterea de semnale legate de poziționare și cronometrare la nivel global și identificarea apelurilor de urgență de pe întreaga planetă. Utilizatorii Galileo din întreaga lume, în număr din ce în ce mai mare, vor beneficia de o disponibilitate și acuratețe sporită a serviciilor datorită acestor doi noi sateliți. 

Aceștia sunt cei de-ai 15-lea și 16-lea sateliți care se alătură constelației, doi dintre cei patru sateliți Galileo lansați împreună de Ariane 5 pe data de 17 noiembrie și primii care se adaugă constelației funcționale de la începutul Serviciilor Inițiale Galileo de pe data de 15 decembrie.

Programul Galileo este finanțat și deținut de Uniunea Europeană. Implementarea Galileo, proiectarea și dezvoltarea noilor generații de sisteme, dar și dezvoltarea tehnologică a infrastructurii intră în responsabilitatea Agenției Spațiale Europene (ESA). Etapele de definire, dezvoltare și validare pe orbită sunt realizate de ESA, și co-finanțate de ESA și Comisia Europeană.

Mai multe detalii despre Galileo puteți găsi aici.

Credit imagine: ESA