Future of Planetary Defense
6, May 2011

Bucureștiul va găzdui duminică, 8 mai 2011, o conferință cu porțile deschise pe tema apărării planetare împotriva impacturilor asteroizilor și cometelor. Astronautul Apollo, Rusty Schweickart, singurul cosmonaut român, Dorin Dumitru Prunariu, Directorul General al Agenției Spațiale Române, Marius-Ioan Piso și Bill Ailor din partea The Aerospace Corporation vor discuta despre viitorul apărarii planetare și despre cât de periculoase sunt astfel de obiecte aflate în apropierea Pământului. 

Hollywood-ul ne prezintă adesea scene în care omenirea este amenintată de impactul cu un asteroid, dar care sunt adevărurile științifice ce se ascund în spatele acestor scenarii? Conferința “Viitorul Apărării Planetare” oferă ocazia locuitorilor capitalei să afle mai multe informații despre șansele unui impact, ce sisteme de detecție se află în construcție la ora actuală și ce metode de alertă avem la dispoziție în cazul unui pericol de impact. 

Evenimentul are loc în clădirea Rectoratului din cadrul Universității Politehnica, București și este adresat tuturor celor interesați să afle informații corecte și obiective cu privire la amenințarea pe care o reprezintă asteroizii și cometele care au traiectorii apropiate de cea a Pământului. Intrarea este gratuită.Conferința este organizată de Consiliul Consultativ al Generației Spațiului (The Space Generation Advisory Council) în colaborare cu Agenția Spatială Română (ROSA), Conferința Apărării Planetare, Universitatea Politehnica București si Euroavia.

Pentru mai multe informații vizitati pagina web: http://www.spacegeneration.org/index.php/activities/current-projects/neo-working-group/future-of-planetary-defense.