Forumul Internațional pentru Explorare Spațială, Washington, 9 ianuarie 2014
10, February 2014

Între 9-10 ianuarie 2014, Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso a prezentat strategia și poziția României în domeniul explorării spațiale în cadrul Summitului Liderilor Agențiilor Spațiale (HOSA), organizat de Academia Internațională de Astronautică la Washington. Împreună cu Ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, Președintele ROSA a participat la Forumul Internațional pentru Explorare Spațială (ISEF), organizat de Guvernul Statelor Unite ale Americii, exprimând interesul României de a dezvolta proiecte de cercetare și explorare spațială prin colaborări bilaterale și multilaterale, care să contribuie la dezvoltarea națională a României.

Delegația României condusă de Ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu și Președintele ROSA, Marius-Ioan Piso a participat pe 10 ianuarie la Forumul Internațional pentru Explorare Spațială. Organizat pentru prima dată de Guvernul Statelor Unite ale Americii, evenimentul a avut drept obiectiv facilitarea unui dialog la nivel ministerial cu privire la explorarea spațială în beneficiul umanității, în continuarea dialogului început de Comisia Europeană și Agenția Spațială Europeană în noiembrie 2011, Italia.

Delegația română a exprimat interesul României de a susține programe de cercetare și explorare spațială prin colaborări bilaterale și multilaterale, care să contribuie la dezvoltarea națională a României, dar și programe care să pregătească tinerele generații în cadrul unor universități spațiale internaționale.

În imagine, de la stânga la dreapta: Marius-Ioan Piso, Președintele ROSA, Mihnea Costoiu, Ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică