Formare în telecomunicații spațiale pentru studenții în inginerie
12, November 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții în inginerie să se înscrie la o formare în domeniul telecomunicațiilor spațiale. În perioada 18 — 21 februarie 2020, la Centrul de Educație și Pregătire ESA din Belgia, va avea loc o nouă ediție a programului Ladybird Guide to Spacecraft Communications 2020, la care pot participa 30 de studenți. Termenul limită pentru înscrieri este 9 decembrie 2019.

Cursul va fi susținut de un specialist ESA în inginerie de la Centrul European pentru Operațiuni Spațiale (ESOC), din Darmstadt, Germania și va conține atât prelegeri, cât și activități interactive cu studenții.

La sfârșitul cursului de formare, studenții vor avea o mai bună înțelegere asupra provocărilor ce pot apărea în domeniul telecomunicațiilor spațiale și asupra subsistemelor implicate în comunicații (atât la bord cât și la sol): ce poate merge greșit, depanare și scenarii care trebuie să fie evitate în timpul operațiilor și testării.

Studenții vor fi evaluați în cadrul unui exercițiu de grup, iar la finalizarea cursului vor primi un certificat și o programă a cursului, astfel încât vor putea solicita credit(e) ECTS de la universitatea de proveniență.

Pentru a se putea înscrie, studenții trebuie să trimită o scrisoare de motivație, un CV în format Europass, o scrisoare de recomandare și o copie a documentelor academice.

Consultați procedura completă de înscriere aici.

Credit imagine: Agenția Spațială Europeană