Eveniment online Webb Quest
20, December 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii și studenții din întreaga Europă să participe la evenimentul online Webb Quest, ce va avea loc pe 3 februarie 2022, în intervalul 15:00- 16:00 CET (16:00 – 17:00 ora României).

Elevii și profesorii din învățământul gimnazial sunt invitați să participe la webinar alături de experții ESA, Mark McCaughrean și Giovanna Giardino, pentru a afla mai multe despre telescopul spațial James Webb și despre Universul timpuriu.

Pe 24 decembrie 2021 ESA va lansa mult așteptatul telescop spațial James Webb, cel mai mare telescop spațial din istorie, ce va privi înapoi în timp pentru a ajuta la descoperirea misterelor nașterii timpurii a stelelor și formării galaxiilor.

Webinarul ESA Web Quest este un eveniment conceput pentru profesori și elevi, și va ajuta participanții să descopere modul în care Webb va dezvălui secretele universului timpuriu. Evenimentul va include o prezentare generală actualizată a misiunii, explicații interesante ale temelor științifice cheie legate de telescopul inovator și interviuri cu experții ESA Mark McCaughrean și Giovanna Giardino.

De asemenea, elevii și profesorii vor avea oportunitatea de a adresa întrebări direct celor doi experți  ESA, ambii implicați direct în misiunea Webb.

Transmisiunea live va începe de la ora 15:00 CET (16:00 ora României) și va dura aproximativ 50 de minute, având o sesiune de întrebări și răspunsuri de 10 minute. Evenimentul este deschis publicului și va fi adaptat elevilor și cadrelor didactice din gimnaziu.

Mai aproape de data evenimentului va fi lansat un link către transmisia de pe YouTube și sesiunea de întrebări și răspunsuri.

Evenimentul Webb Quest face parte dintr-o gamă largă de activități educaționale oferite de ESA și de Birourile Europene de Resurse pentru Educație Spațială (ESEROs) din întreaga Europă.

Mai multe detalii aici

Credit imagine: ESA /ATG medialab