European Space Talks: Împărtășim pasiunea noastră pentru spațiu, noiembrie 2018
27, September 2018

Agenția Spațială Română (ROSA), vă invită să participați la o nouă inițiativă de popularizare a domeniului spațial. „European Space Talks” se desfășoară pe parcursul lunii noiembrie și oferă tuturor celor din familia spațială europeană oportunitatea de a se alătura altor profesioniști, cercetători sau entuziaști din domeniul spațiului, în prezentarea celor mai recente cercetări, activități sau interese referitoare la spațiu.

Campania „European Space Talks” este de tipul „grassroots”, bazându-se pe membri ai comunității spațiale europene pentru organizarea de activități în Statele Membre ESA, pe durata lunii noiembrie 2018. Aceste activități pot fi organizate de școli, cluburi școlare sau de astronomie, universități, institute de cercetare, companii din sectorul spațial sau orice altă entitate care dorește să promoveze spațiul în rândul publicului general.

Spațiul privește pe toată lumea deoarece contribuie zilnic la viețile noastre și poate ajuta la rezolvarea unora dintre cele mai mare provocări ale umanității. Sectorul spațial european contribuie semnificativ la economia Europei și inspiră tinerele generații în multe privințe. Ca profesioniști europeni în domeniul spațiului, avem responsabilitatea să spunem oamenilor ce fac organizațiile și industriile spațiale și să ne asigurăm că toată lumea înțelege mai bine lumea în care trăim, pentru a ne pregăti pentru lumea de mâine.

Pentru a organiza și a pune în practică un eveniment Space Talk, pur și simplu înregistrați-vă aici ca oganizator al evenimentului și descărcați pachetul de comunicare. Apoi, veți primi acces la un website central, unde puteți crea un eveniment propriu și să îl promovați împreună cu un alt eveniment Space Talk. Vă încurajăm să folosiți hashtag-ul #SpaceTalks atunci când promovați acest eveniment în mediile online.

Punctul culminant al campaniei europene va fi sâmbătă, 24 noiembrie, dar evenimentele Space Talks pot avea loc pe tot parcursul lunii noiembrie.

Dacă doriți să participați la Space Talk, pe website-ul Space Talks va fi disponibilă în curând o listă a evenimentelor din apropierea voastră.

2018 10 SpaceTalks 1

2018 10 SpaceTalks 2

2018 10 SpaceTalks 3

Credit imagine: ESA

EST poster RO preview

Posterul în format PDF poate fi descărcat de aici.