European Space Talks — Împărtășește pasiunea pentru spațiu
6, August 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită entuziaștii spațiului din România să se înscrie cu un eveniment la cea de-a doua ediție European Space Talks, o inițiativă de popularizare a domeniului spațial organizată la nivelul Statelor Membre ale Agenției Spațiale Europene (ESA). Evenimentele pot avea loc până pe 31 octombrie 2019.

Atât profesioniștii, cât și amatorii sunt încurajați să se reunească în grupuri mari sau mici și să își împărtășească pasiunea pentru spațiu — indiferent dacă este vorba despre un grup de prieteni care se întâlnesc la o cafea, un vorbitor invitat într-o clasă sau un eveniment public de amploare care reunește cercetători și ingineri din domeniul spațiului.

Tema ediției este „Luna”, în onoarea aniversării a 50 de ani de la primii pași făcuți pe lună de Neil Armstrong și Buzz Aldrin. Evenimentele se pot desfășura până pe 31 octombrie 2019.

Pentru a organiza și a pune în practică un eveniment Space Talks, pur și simplu înregistrați-vă aici ca organizator al evenimentului și descărcați pachetul de comunicare. Ulterior, veți preciza momentul în care va avea loc activitatea, locul și descrierea acesteia și veți putea încărca profiluri ale vorbitorilor.

Pentru promovare, se încurajează folosirea hashtag-ului #SpaceTalks în mediile online. Astfel, postările din social media de tipul #spacetalks vor apărea pe site-ul Space2Inspire.

Campania „European Space Talks” este de tipul „grassroots”, bazându-se pe membri ai comunității spațiale europene pentru organizarea de activități în perioada iunie – octombrie 2019. Aceste activități pot fi organizate de școli, cluburi școlare sau de astronomie, universități, institute de cercetare, companii din sectorul spațial sau orice altă entitate care dorește să promoveze spațiul în rândul publicului general. Discuțiile de anul trecut au variat de la audiențe de câteva zeci de persoane la câteva sute, iar subiectele nu au avut limite.

La nivel european, cel puțin 25.000 de oameni din 26 de țări au participat în 2018 la evenimente Space Talks, care au inclus un final grandios pe Aeroportul din Frankfurt, în timp ce un număr și mai mare de participanți au fost implicați online.

Lista evenimentelor din România va fi disponibilă aici.