ESA invită mass-media la programul de presă de pre-lansare a Telescopului Spațial James Webb
27, September 2021

Reprezentanții media sunt invitați să viziteze Telescopul Spațial James Webb (JWST) în perioada 4-6 noiembrie, la Portul European Spațial din Guyana Franceză,  înainte de lansarea din luna decembrie a acestui an.

Webb va fi cel mai mare și mai puternic telescop lansat vreodată în spațiu. JWST pășește pe urmele Telescopul Spațial Hubble al NASA / ESA, devenind viitorul mare observator științific spațial, conceput pentru a răspunde la marile întrebări despre Univers și pentru a conduce la descoperiri în toate domeniile astronomiei.

Telescopul va fi lansat cu ajutorul rachetei Ariane 5 de la Portul Spațial European din Guyana Franceză. Pe lângă serviciile de lansare, Agenția Spațială Europeană (ESA) contribuie la două dintre cele patru instrumente științifice (NIRSpec și MIRI) și oferă personal pentru a sprijini operațiunile misiunii. JWST este un parteneriat internațional între NASA, ESA și Agenția Spațială Canadiană (CSA).

Acest program de pre-lansare va fi organizat pentru ca mass-media să vadă telescopul pregătit de lansare. Telescopul Spațial James Webb va fi în clădirea de asamblare și vizibil din galeria de vizitatori.

Toate costurile și cheltuielile pentru această călătorie media pre-lansare vor trebui să fie suportate de instituțiile media participante. De asemenea, deoarece numărul de locuri este limitat, ESA anunță că nu poate garanta că toate mass-media interesate se vor putea alătura acestui program de presă.

Cei care doresc să ia parte la acest program sunt rugați să își exprime interesul până pe 27 septembrie 2021 completând acest formular.

Informații suplimentare pot fi găsite la acest link.

Credit imagine: NASA / Chris Gunn