ESA definește elementele viitoarelor soluții europene de transport spațial
18, March 2021

Tehnologiile de transport spațial sunt complexe prin natura lor, unele având nevoie de perioade lungi de dezvoltare, de până la un deceniu. Din acest motiv, ESA caută informații timpurii despre tendințele pe termen lung și evoluțiile potențiale în toate domeniile de aplicare, luând în considerare nevoile programelor în curs de pregătire.

În acest scop, ESA a semnat, în cadrul inițiativei sale New European Space Transportation Solutions (NESTS), contracte de studiu de câte 500 000 EUR, cu ArianeGroup, Avio și Rocket Factory Augsburg (o filială a OHB SE).

Aceste companii au sarcina de a efectua cercetări în următoarele câteva luni. Acest lucru le va permite să identifice și să recomande elemente preliminare pentru viitoarele soluții de transport spațial care vor fi implementate în perioada 2030-50.

Studiile vor fi finalizate înainte de vara acestui an și vor alimenta pregătirea propunerilor care urmează să fie supuse spre decizie la următoarea Reuniune a Consiliului la nivel de Minister din 2022.

Mai multe detalii puteți citi aici.

Credit imagine: ESA – Flavie Mauvais