ESA avansează cu misiunea Harmony
14, April 2021

În urma selectării a trei misiuni Earth Explorer propuse pentru a intra într-un prim studiu de fezabilitate în septembrie 2018, ESA a ales unul dintre candidați, Harmony, pentru a trece la următoarea fază de dezvoltare. Harmony este prevăzută ca o misiune cu doi sateliți ce orbitează în formație cu unul dintre sateliții Copernicus Sentinel-1 pentru a răspunde întrebărilor științifice cheie legate de dinamica oceanului, a gheții și a pământului.

Misiunile de cercetare Earth Explorer aplică noi tehnici de observare pentru a răspunde nevoilor comunității științifice în încercarea lor de a înțelege diferite aspecte ale sistemului Pământului și a interacțiunilor care leagă sistemul în ansamblu. Utilizând știința și tehnologia avansată, acestea abordează întrebări care au legături directe cu aspecte din societate, cum ar fi alimentele, apa, energia și resursele disponibile, sănătatea publică și schimbările climatice.

Trei concepte, Deadalus, Harmony (denumită anterior Sereoid) și Hydroterra (denumită anterior Clasa G), au petrecut ultimii doi ani fiindu-le examinate fezabilitatea științifică, tehnică și bugetară pentru a fi cea de-a zecea misiune Earth Explorer a ESA.

Programul ESA pentru Observarea Pământului (PB-EO) a acceptat ca Harmony să avanseze la următoarea fază de studiu, la propunerea ESA.

Mai multe informații găsiți aici.

Credit imagine: ESA