În perioada 15 aprilie-13 iulie, sunt deschise înscrierile la cea de-a cincea ediţie a competiţiei Copernicus Masters, organizată începând cu anul 2011 de către Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi compania germană Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen cu scopul de a susţine antreprenorii din întreaga lume în a-şi aduce inovaţiile pe piaţă.
Antreprenorii, instituţiile ştiinţifice şi persoane cu vârsta adultă legală de oriunde din lume au dreptul să participe în diferite categorii ale competiţiei (“the Challenges” – “Provocările”) prin prezentarea de idei pentru servicii, concepte de afaceri și aplicații bazate pe date de observare a Pământului prin satelit generate în primul rând în cadrul programului european Copernicus de monitorizare a mediului de către sateliții săi Sentinel.
Participanții pot alege dintr-o serie de provocări care acoperă subiecte cum ar fi de monitorizarea mediului, logistica de transport, agricultură și silvicultură, securitatea civilă, procesare de date prin cloud și servicii de telefonie mobilă, precum și utilizarea inovatoare a imaginilor prin satelit de înaltă rezoluție și a datelor radar.
Descrieri ale tuturor Provocărilor din cadrul Copernicus Masters 2015 sunt disponibile pe site-ul oficial al competiției, www.copernicus-masters.com. Site-ul include detalii cu privire la premiile care urmează să fie atribuite pentru fiecare Provocare și criteriile de evaluare care vor determina propunerea câștigătoare. Un câștigător va fi selectat de către grupul de experți din fiecare Provocare. În plus, un câștigător global – Copernicus Master 2015 – va primi 20.000 de euro și un pachet de date prin satelit care valorează încă 60.000 de euro.
Anul trecut a fost cel mai de succes de până acum al competiției, înregistrându-se peste 170 de înscrieri din 43 de țări. Câştigătorii din ultimii ani îşi transformă ideile de afaceri în realitate cu ajutorul partenerilor lor din cadrul Provocărilor, în timp ce unii s-au transformat deja proiectele lor în produse gata de piață.
Înscrierile pentru toate provocările vor fi acceptate în perioada 15 aprilie-13 iulie. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul Copernicus Masters.
Competiția din acest an este susținută de un număr de parteneri de clasă mondială, inclusiv Agenţia Spaţială Europeană (ESA), Centrul Aerospaţial German (German Aerospace Center – DLR), T-Systems International GmbH, Satellite Applications Catapult Ltd, Agenţia Naţională de Cadastru şi Cartografiere din Grecia (National Cadastre and Mapping Agency, Greece), CloudEO AG și European Space Imaging GmbH.