Agenția Spațială Română susține ediția de la Cluj-Napoca a celui mai mare hackathon la nivel mondial, NASA Space Apps Challenge 2016
28, March 2016

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la cel mai mare hackthon la nivel mondial, NASA Space Apps Challenge, organizat în premieră în România, la Cluj-Napoca, de către Centrul de Antreprenoriat și Inovație Startup Transilvania, pe 23-24 aprilie 2016.

Competiția se adresează unui public cu nivel de experiență variat și din diverse domenii: programatori, oameni de știință, profesori, tehnologi, artiști, designeri, ingineri, storytellers, studenți sau antreprenori.

Temele competiției din 2016 trasate de NASA sunt Terra, Aeronautica, Tehnologia, Stația Spațială Internațională, Călătorie spre Marte, De la Sistemul Solar la infinit. Provocările din fiecare categorie se regăsesc pe site-ul competiției. Participanții își pot alege de aici o problemă pe care doresc să o rezolve în funcție de domeniu, gradul de dificultate și interese. De asemenea, participanții selectează locația unde vor să participe la hackathon sau pot opta pentru mediul virtual. Înscrierile sunt în prezent deschise și pentru evenimentul din Cluj-Napoca se fac la următorul link.

Pe 15 aprilie va avea loc evenimentul Data Bootcamp, al cărui scop este de a-i familiariza pe participanți cu noțiunea de hackathon, cu seturile de date și unelte NASA, cu conceptele și abilitățile de rezolvare a problemelor dar și de a le oferi posibilitatea să interacționeze și să se cunoască mai bine.

După hackathon-ul care va dura 48 de ore (23-24 aprilie), juriul local va desemna maxim două proiecte ce vor fi trimise mai departe spre evaluare juriului internațional. Învingătorii (câștigători ai cinci proiecte și ai premiului People’s Choice Award) vor fi invitați la o lansare NASA.

De la începuturile sale în 2012, International Space Apps Challenge a devenit cel mai mare hackathon (concurs de programare) la nivel mondial. În fiecare an mii de participanți din diverse domenii indiferent de nivelul de experiență, colaborează pentru a dezvolta soluții inovative, open-source, la probleme cu impact global, legate atât de explorarea spațială cât și de nevoile sociale planetare, folosind seturi de date puse la dispoziția publicului de către NASA. Soluțiile rezultate variază de la aplicații mobile la jocuri, hardware și multe altele. Ediția din 2015 a ajuns la aproape 14.000 de participanți din 62 de țări și 133 de orașe din întreaga lume.

La ediția din acest an s-au înscris 193 de orașe de pe întreg globul. La Cluj, partenerii Centrului de Antreprenoriat și inovație Startup Transilvania sunt TechAcademy, SprintPoint Techcelerator și ClujHUB.

Mai multe informații aici.