Elevii de școală primară sunt invitați să decoreze Stația Spațială Internațională
28, April 2015

Elevii de școală primară în vârstă de 12 ani sau mai mici sunt invitați să decoreze Stația Spațială Internațională (ISS), intrând în competiţia ESA “Creează propriul mozaic” (Create your own mosaic) individual, într-un grup, sau chiar cu întreaga lor clasă, până pe 15 mai 2015. 

Provocarea este de a realiza o lucrare tip mozaic bazată pe una dintre următoarele teme cosmice: Spațiu, Pământ, planetele, Sistemul Solar, Stația Spațială Internațională, nave spațiale, lansatoare, antene sau chiar Paxi, simpatica mascotă a ESA.

Astronautul ESA Samantha Cristoforetti a decorat deja staţia spaţială cu lucrări de tip mozaic realizate de extratereştri, bazate pe celebrul joc video “Space Invaders” și produse de un artist numit Invader chiar el însuși. Elevii de școală primară pot recunoaște lucrările în acest film și chiar pot fi inspiraţi de ele.

După finalizarea lucrării, elevii trebuie să o scaneze sau să îi facă o fotografie şi să o trimită la kids@esa.int până pe 15 mai 2015.

Artistul Invader o va ajuta pe Samantha să selecteze ilustraţiile cele mai creative, inspirate și interesante, iar 10 cele mai bune piese vor primi premii cosmice speciale de la ESA, precum și premii de la Invader. În plus, lucrarea câștigătoare va fi prezentată de către ESA la nenumărate evenimente spațiale în viitor.

Profesorii de școală primară pot folosi acest concurs pentru a face mai interesante lecţiile de geometrie și matematică prin descărcarea noii resurse “Pixel your space” disponibilă aici.