Ediția din 2019 a workshop-ului de inginerie concurentă pentru CubeSats al Academiei ESA
8, November 2018

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să participe la cea de-a doua ediție a workshop-ului de inginerie concurentă pentru CubeSats al Academiei ESA. Evenimentul va fi organizat între 15 și 18 ianuarie 2019, la Centrul de Pregătire și Învățare de la ESEC-Galaxia, Belgia. Termenul limită pentru înscrieri este 26 noiembrie 2018, 23:59 CET.

“Workshop-ul de Inginerie Concurentă pentru CubeSats” va familiariza echipele de studenți cu procesul de proiectare concurentă a unei misiuni de tip CubeSat. Workshop-ul este conceput pentru a pregăti universitățile care intenționează să dezvolte un proiect de tip CubeSat sau sunt în faza incipientă a unui astfel de proiect.

Cerințele de participare prevăd ca echipa CubeSat să provină dintr-o universitate cu sediul într-un Stat Membru sau Asociat ESA, să fie formată din cel puțin patru studenți, iar proiectul să fie unul educațional. La momentul depunerii cererii, membrii echipei trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-32 de ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru sau Asociat ESA, să fie înscriși la cursuri de zi, în anul 3 sau 4 de licență, masterat sau doctorat (să nu absolve cursurile înaintea workshop-ului), și să studieze inginerie sau fizică.

ESA va acoperi costurile de cazare și masă, precum și până la 200 de euro pentru fiecare student selectat, pentru a călători în Belgia.

Înregistrarea este un proces în două etape: liderul echipei va trimite un sumar al proiectului CubeSat, iar studenții din cadrul fiecărei echipe se vor înscrie individual.

Mai multe detalii despre “Workshop-ul de Inginerie Concurentă pentru CubeSats” pot fi accesate aici.

Credit imagine: ESA/Medialab