Dr. Marius-Ioan Piso, Preşedintele ROSA, participă la Summitul Şefilor de Agenţii Spaţiale, 17-18 septembrie 2015, Mexic
16, September 2015

Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, Preşedinte al Agenției Spațiale Române (ROSA), participă la Summitul Şefilor de Agenţii Spaţiale pe tema Schimbărilor Climatice și Gestionarea Dezastrelor, care are loc în Mexico City, Mexic, în perioada 17-18 septembrie 2015.

Ca o introducere a Summitului, Academia Internațională de Astronautică (IAA) va organiza joi, 17 septembrie 2015, o conferinţă pre-summit pe tema schimbărilor climatice și gestionarea dezastrelor: Sistemele spaţiale în beneficiul Pământului şi omenirii. Programul acesteia poate fi vizualizat aici.

Vineri, 18 septembrie 2015, va fi ziua în care va avea loc Summit-ul. Evenimentul, găzduit de Agenția Spațială din Mexic (Mexican Space Agency-AEM), va aborda toate aspectele legate de contribuția activităților spațiale la înțelegerea și rezolvarea problemelor legate de schimbările climatice și gestionarea dezastrelor.

Șefii de agenții spațiale și delegațiile lor sevor reuni alături de factori de decizie, reprezentanți guvernamentali, oameni de știință distinși şi academicieni din întreaga lume şi vor lua parte la un dialog pe teme de interes internațional, cu scopul de a oferi un mesaj important comunităţii spaţiale, chiar înainte de conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice, care va avea loc în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2015. 

Programul summitului poate fi accesat aici. Detalii suplimentare vor apărea pe pagină web oficială a evenimentului.

IAA PISO

Dr. Marius-Ioan Piso în timpul summitului precedent care a avut loc in 2010 la Washington.