Dr. Marius-Ioan Piso ales Președinte în cadrul Academiei Internaționale de Astronautică (IAA)
17, September 2015

Dr. Marius-Ioan Piso, Preşedinte şi Director Executiv al Agenţiei Spaţiale Romane (ROSA), a fost ales preşedinte al secţiunii Ştiinţe Sociale a Academiei Internaţionale de Astronautică (IAA) – Secţiunea 4, care cuprinde şefi de agenţii spaţiale, personalităţi în drept spaţial, management, diplomaţie, economie, istorie şi în alte discipline societale legate de spaţiu.

Reprezentantul României a fost ales prin vot secret în cadrul alegerilor care au avut loc recent, aceasta fiind cea mai înaltă poziţie ocupată până în prezent de un roman în acest forum mondial important. 

Dr. Marius-Ioan Piso îl urmează în funcţie pe Dr. Peter Jankowitsch, ambasador şi fost ministru de externe al Austriei, care a fost ales preşedinte al Academiei. Actualul Board îşi va prelua mandatul în luna octombrie 2015. Secţiunea 4, Ştiinţe Sociale are în prezent 198 de Membri plini şi 59 de Membri Corespondenţi, care contribuie, prin expertiză lor, în domenii diverse.

Academia Internaţională de Astronautică (IAA) este o organizaţie internaţională înfiinţată în anul 1960 cu sediul la Paris. Este singura organizaţie recunoscută care reuneşte elita activităţilor spaţiale şi are un număr de 899 de membri permanenţi şi 277 de membri corespondenţi din 84 de ţări, cercetători de elită, conducători de misiuni spaţiale, astronauţi şi cosmonauţi, personalităţi în politica spaţială şi diplomaţie, şefi de agenţii spaţiale.

Conducerea IAA este asigurată de un comitet de 33 de membri aleşi prin vot secret, dintre care un preşedinte, patru vicepreşedinţi şi patru preşedinţi de secţiune.

Dr. Marius-Ioan Piso, preşedintele Agenţiei Spaţiale Romane din 2005 şi directorul executiv al instituţiei din 1995, este membru al IAA din anul 2004 şi al bordului de conducere din 2007, fiind de-a lungul timpului,membru al comitetelor ştiinţific şi financiar şi conducând şi un grup de studii.