Două echipe românești selectate în Competiția Europeană CanSat 2014
17, December 2013

În octombrie anul trecut, Biroul pentru Educație din cadrul ESA în colaborare cu Centrul Norvegian pentru Educație Spațială (NAROM) au invitat elevii de liceu să se înscrie în Competiția Europeană CanSat 2014.

Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț și Liceul “Carmen Sylva” din Eforie Sud au fost echipele din România selectate pentru a lua parte la campania de lansare, care va fi găzduită la Rocket Range Andøya în Norvegia, pe data de 05 iunie 2014.

Cele două propuneri câștigătoare ale echipelor românești au fost Ro-Sat One, un CanSat care va încerca să obțină date în timpul coborârii și după aterizare, cu ajutorul unui rover, precum și Carmen Sylva 1, un CanSat care va studia atmosfera și câmpul magnetic și va încerca o aterizare controlată.
Fiecare echipă va avea între 4 și 10 elevi de liceu în vârstă de 16 ani sau peste, asistați de către un profesor sau tutore. Profesorii echipelor selectate vor participa la un workshop introductiv condus de NAROM. Acest workshop va avea loc pe data de 24 și 25 ianuarie 2014 la Space Technology Centre ESA (ESTEC) din Olanda.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați pagina de web ESA.
Felicitări câștigătorilor români!

Credit imagine: ESA / A. Reyes