Dezvoltatorii de aplicații sunt invitați la cea de-a șasea ediție Space App Camp
4, July 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită programatorii din România să se înscrie la cea de-a șasea ediție a Space App Camp, organizată de Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen (AZO) în numele Agenției Spațiale Europene (ESA). Evenimentul are loc la centrul ESRIN din Franscati, Italia, între 11 – 18 septembrie 2017. Înscrierile sunt deschise până pe data de 22 iulie. 

Obiectivul Space App Camp este să genereze aplicații pentru dispozitive mobile care folosesc date din domeniul Observării Pământului. Aceasta inițiativă capitalizează oportunitățile oferite de Copernicus – programul European pentru Observarea Pământului ce a devenit operational odată cu lansarea primului satelit Sentinel în aprilie 2014.

Participanții se pot înscrie în echipe de câte doi sau patru membri, sau individual. Înainte de eveniment, toți participanții vor fi împărțiți în echipe a câte patru membri. Vor fi selectați 20 de participanți în total. Costurile de transport și cazare vor fi acoperite pentru aceștia. Echipa câștigătoare va primi un premiu în bani, de 2 500 euro.

Pentru a aplica la Space App Camp, ediția 2017, completați acest formular.

Tabăra a fost lansată în 2012 și de atunci peste 400 de programatori din aproximativ 30 de țări s-au înscris în taberele Space App și au fost dezvoltate peste 30 de aplicații. Space App Camp este organizată de Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen(AZO) în numele Agenției Spațiale Europene (ESA).

Mai multe detalii despre inițiativă sunt disponibile pe pagina web a evenimentului.

Credit imagine: ESA, AZO