Detectivii Climei 2019-2020: fă o schimbare în mediu tău
1, October 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită echipele de elevi între 8 și 15 ani să ia parte la proiectul Agenției Spațiale Europene (ESA) „Detectivii Climei 2019-2020”. Concursul îi provoacă pe toți cei interesați să identifice o problemă de mediu locală, să o investigheze folosind imagini de satelit, să facă măsurători la sol și apoi să propună o modalitate de a o monitoriza sau a o rezolva. Termenul limită pentru înscriere s-a prelungit până pe data de 14 noiembrie 2019.

Proiectul are trei faze. Pentru Faza 1, echipele trebuie să identifice problema pe care și-ar dori să o analizeze și să propună o abordare pentru cercetare. În momente cheie ale proiectului, echipele vor beneficia de sprijinul experților în domeniul Observării Pământului și al climei. Aceștia vor oferi feedback pentru planul de cercetare prin email și în cadrul unui eveniment online „întreabă un om de știință”.

Echipele din România trebuie să aplice direct prin ESA Education office. Planul de cercetare (în limba engleză) trebuie să fie trimis online, prin completarea acestui formular.

 

De asemenea, se poate descărca această broșură ce conține ghidul de scriere a proiectului, condițiile de participare și câteva resurse pentru inspirație.

Credit imagine: ESA