Demonstrație live pentru promovarea rezilienței cibernetice
13, January 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la cea mai nouă demonstrație de Securitate cibernetică din Europa, ca parte a conferinței CYSAT, ce va avea loc la Paris în aprilie 2022. Candidații selectați dintre profesioniști în domeniul spațiului și securității, studenți și alți membri ai publicului vor avea șansa de a-și verifica experimentele de securitate cibernetică în spaţiu.

Ideile trebuie să fie trimise până pe 18 februarie 2022, iar propunerilor selectate li se va oferi acces tehnic controlat la OPS-SAT pentru a face o demonstrație live în timpul conferinței.

Evenimentul va reuni experți în securitate cibernetică pentru a ajuta ESA și industria europeană să mențină securitatea și rezistența serviciilor spațiale critice.

În timpul conferinței anuale a CYSAT, organizată alături de compania Cysec, din aprilie 2022, laboratorul spațial OPS-SAT al ESA va fi disponibil pentru candidații selectați, oferindu-le șansa de a-și testa ideile câștigătoare într-un mediu controlat și robust – exact acel tip de experiment pentru care a fost creat CubeSat-ul de 30 cm capabil să zboare. Rezultatele vor ajuta ESA și industria europeană să avanseze și să perfecționeze securitatea cibernetică în spațiu.

Cu ajutorul unui computer de zbor de zece ori mai puternic decât orice satelit actual al ESA, OPS-SAT a găzduit deja experimente în zbor, cuprinzând AI, deep learning și tranzacții financiare, până la retransmiterea datelor, comprimarea datelor și automatizarea la bord.

Primii trei finaliști selectați vor fi judecați în funcție de creativitatea ideilor lor, de fezabilitatea tehnică a experimentelor propuse și de potențialul lor de a-și prezenta povestea. Evenimentul va fi foarte solicitant din punct de vedere tehnic, deoarece echipele vor avea disponibile doar intervale de comunicare de șase minute cu satelitul.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: ESA