Cursul de Pregătire „Product Assurance Awareness”, organizat de ESA Academy
18, April 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români înscriși la studii de masterat și doctorat în domeniul ingineriei să aplice pentru Cursul de Pregătire „Product Assurance Awareness”, organizat de Academia ESA în perioada 4-7 iunie 2019, la centrul ESEC-Galaxia din Transinne, Belgia. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 25 aprilie 2019.

Acest curs va oferi studenților cunoștințe în domeniul Asigurării Calității Produselor (Product Assurance, PA) și le va arăta cum sunt aplicate aceste cunoștințe într-un proiect spațial, nu doar la ESA ci și în industria spațială.

Inginerii în domeniul PA au un rol esențial în operațiunile unei misiuni. Responsabilitatea lor este să se asigure că materialele, componentele mecanice, procesele și componentele electrice folosite pentru o navă spațială și pentru lansatoare îndeplinesc condițiile necesare rolului lor pe toată durata misiunii.

Viitorul Curs de Pregătire „Product Assurance Awareness” are rolul să atragă viitoarea generație de specialiști care sunt necesari în aceste poziții vitale. Coordonați de actualii manageri PA și experți în domeniul disciplinei, studenții vor descoperi în cel fel PA este o parte integrantă a activităților de inginerie, jucând un rol în dezvoltarea, proiectarea, conceptul testărilor, construirea și operarea sistemelor.

Studenții care doresc să se înscrie la acest curs trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 32 de ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru al ESA sau ai Canadei și Sloveniei, să fie înscriși la cursuri de zi de masterat (studii de licență finalizate) sau de doctorat ale unei universități (să nu absolve înainte de cursul de pregătire) și să studieze inginerie.

Studenții selectați vor fi sponsorizați de ESA. Sponsorizarea va acoperi costurile pentru cazare și masă și o sumă de până la 200 de euro pentru cheltuielile de deplasare în Belgia.

Pentru mai multe informații puteți accesa această pagină.

Image credit: ESA