Cursul de Pregătire pentru Conștientizarea Siguranței Produselor, organizat de ESA Academy
27, February 2018

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români înscriși la studii de masterat și doctorat în domeniul ingineriei și științei să aplice pentru Cursul de Pregătire pentru Conștientizarea Siguranței Produselor, organizat de Academia ESA. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 9 aprilie 2018.

Acest curs va oferi studenților cunoștințe în domeniul Siguranței Produselor (Product Assurance, PA) și le va arăta cum sunt aplicate aceste cunoștințe într-un proiect spațial, nu doar la ESA ci și în industria spațială.

Inginerii în domeniul PA au un rol esențial în operațiunile unei misiuni. Responsabilitatea lor este să se asigure că materialele, componentele mecanice, procesele și componentele electrice folosite pentru o navă spațială și pentru lansatoare îndeplinesc condițiile necesare rolului lor pe toată durata misiunii.

Viitorul Curs de Pregătire pentru Conștientizarea Siguranței Produselor are rolul să atragă viitoarea generație de specialiști care sunt necesari pentru aceste poziții vitale. Coordonați de actualii manageri PA și experți în domeniul disciplinei, studenții vor descoperi în cel fel PA este o parte integrantă a activităților de inginerie, jucând un rol în dezvoltarea, proiectarea, conceptul testărilor, construirea și operarea sistemelor.

Cei care doresc să se înscrie la acest curs trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 32 de ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru sau Asociat ESA, să fie înscriși la cursuri de zi de masterat (studii de licență finalizate) sau de doctorat ale unei universități și să studieze inginerie sau alt domeniu științific (să nu absolve înainte de cursul de pregătire), sau să studieze pentru o diplomă în inginerie.

Studenții selectați vor fi sponsorizați de ESA. Sponsorizarea va acoperi costurile pentru cazare și masă și o sumă de până la 200 de euro pentru cheltuielile de deplasare la Redu, Belgia.

Pentru mai multe informații puteți accesa această pagină.

Credit imagine: ESA