Curs online gratuit pe tema Monitorizarea climei din spațiu
18, November 2015

Persoanele care doresc să afle mai multe despre observarea Pământului, schimbările climatice şi monitorizarea schimbărilor climatice din spaţiu, dar şi factorii decizie, profesorii şi oamenii de comunicare interesați în a obține o mai bună înțelegere asupra modului în care datele prin satelit îi pot ajuta să evalueze starea climei şi modificările sale, sunt invitați să se înscrie la cursul online gratuit pe tema Monitorizarea climei din spațiu.

Cursul va începe pe 30 noiembrie pentru a coincide cu deschiderea Conferinței Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice COP21 (30 noiembrie – 11 decembrie 2015, Paris).

In timpul acestui curs online gratuit, participanții se vor alătura experților şi oamenilor de știință de la ESA şi de la cele mai importante centre de cercetare europene, pentru a explora știința care stă la baza observării Pământului. Profesorul Coordonator Martin Wooster şi cei mai buni experți în domeniul schimbărilor climatice, cum ar fi prof. Konrad Steffen, prof. Anny Cazenave, Dr. Stephen Briggs si Dr. Emily Shuckburgh vor dezvălui perspectiva oferită de observarea Pământului prin satelit.

Cursul este format din cinci săptămâni tematice:

Săptămână 1 – Observarea schimbărilor climatice din spațiu
Săptămâni 2 si 3 – Tehnici şi tehnologii de observare a Pământului
Săptămână 4 – Observarea Pământului în acțiune
Săptămână 5 – Gestionarea datelor de observare a Pământului

Oricine este interesat să participe la acest curs se poate înscrie aici.

Credit imagine: ESA/ATG medialab