Curs de inițiere în științe spațiale pentru profesorii din învățământul primar, Mărișel, 5 – 8 august 2019
23, July 2019

În perioada 5 – 8 august 2019, Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) organizează un curs de inițiere în ştiinţe spaţiale, adresat cadrelor didactice din învăţământul primar, care se va desfăşura la pensiunea “Popasul Iancului”, Mărișel, județul Cluj. Termenul limită pentru înscrieri este 26 iulie 2019.

Cursul are scopul de a le oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul primar către materiile STEM (știinţă, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinaţiei prezentate de spaţiul cosmic. Vor fi abordate subiecte care ţin de explorarea spaţiului cosmic, cum ar fi misiuni spaţiale, aterizarea pe o cometă, viaţa în spaţiu sau cum devii astronaut.

Cursul se adresează învățătorilor şi institutorilor din învăţământul primar din România (clasele I-IV), precum şi profesorilor din cluburi ale copiilor / afterschools cu activitate în grupa de vârstă a claselor I-IV.

Candidaţii vor trebui să demonstreze competenţă, precum şi interesul de a disemina cunoştinţele şi experienţa dobândită în cadrul cursului către elevii lor, precum şi către alţi învăţători din localitatea de domiciliu, pentru a atrage cât mai mulţi elevi către astronomie, ştiinţe / tehnologii spaţiale şi materii STEM. Selecţia participanţilor va ţine cont şi de o cât mai echitabilă distribuţie geografică în cadrul celor 8 regiuni de dezvoltare ale României.

Informații suplimentare sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESERO Romania