Curs de inițiere în științe spațiale pentru cadrele didactice din învățământul primar
2, July 2018

Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială – România (ESERO România) organizează în perioada 24 – 27 iulie 2018 un curs de inițiere în științe spațiale. Cursul se adresează cadrelor didactice din învățământul primar și se va desfășura în cadrul pensiunii “Belvedere” din Cinciș, județul Hunedoara. Termenul limită pentru înscrieri este de 15 iulie 2018.

Cursul are scopul de a le oferi participanților cunoștințele necesare pentru a atrage elevii din învățământul primar către materiile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinației prezentate de către spațiul cosmic. Vor fi abordate subiecte care țin de explorarea spațiului cosmic, cum ar fi misiuni spațiale, aterizarea pe o cometă, viața în spațiu sau cum devii astronaut.

Cursul durează patru zile și are loc la Pensiunea “Belvedere” din Cinciș, județul Hunedoara. Se asigură gratuit școlarizare, cazare în cameră dublă sau triplă și masa pentru perioada 24 – 27 iulie 2018. Transportul din localitatea de domiciliu până la Cinciș (aflat la 10 km distanță de municipiul Hunedoara) și înapoi este în sarcina participanților.

Cursul se adresează învățătorilor și institutorilor din învățământul primar din România (clasele I-IV), precum și profesorilor din cluburi ale copiilor / afterschools cu activitate în grupa de vârstă a claselor I-IV.

Candidații vor trebui să demonstreze competență, precum și interes de a disemina cunoștințele și experiența dobândită în cadrul cursului către elevii lor, precum și către alți învățători din localitatea de domiciliu, pentru a atrage cât mai mulți elevi către astronomie, științe / tehnologii spațiale și materii STEM. Selecția participanților va ține cont și de o cât mai echitabilă distribuție geografică în cadrul celor opt regiuni de dezvoltare ale României.

Cadrele didactice care doresc să candideze vor completa online, până la data de 15 iulie 2018, un formular de participare ce va conține  motivația participării, incluzând experiența anterioară (unde este cazul) și modul în care candidatul se angajează să transmită mai departe elevilor și colegilor săi cunoștințele dobândite prin participarea la acest curs. Formularul poate fi accesat apăsând aici Curs de inițiere în activități și tehnologii spațiale Cinciș.

Candidații vor fi informați în legătură cu rezultatele selecției în timp util. Candidații selectați care au acceptat oferta de participare vor trebui să semneze un angajament prin care se obligă să restituie contravaloarea cursului dacă nu participă la acesta, cursul fiind finanțat de către ESERO România.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESERO România