Curs de inițiere în astronomie și științe spațiale, 31 octombrie – 3 noiembrie 2016
18, October 2016

Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială – România (ESERO România) și Societatea Astronomică Română pentru Meteori (SARM) organizează în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2016 un curs de astronomie și științe spațiale, adresat profesorilor de școală primară. Evenimentul va avea loc la Casa Matei, în Buzău, România.

Cu o durată de patru zile, cursul va fi susținut de către reprezentanții Agenției Spațiale Române (ROSA) și ai SARM, care vor oferi informații despre astronomie și spațiu.

Cursul este organizat cu scopul de a oferi participanților cunoștințele necesare pentru a atrage elevii de școală primară către subiectele STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) prin fascinația pe care o prezintă spațiul cosmic.

Participanții vor studia următoarele:

– Orientare pe cer;
– Stele și constelații;
– Instrumente astronomice;
– Observații de noapte;
– Subiecte legate de explorarea spațială, precum misiunile spațiale, asolizarea pe o cometă, viața în spațiu, procedura prin care o persoană poate deveni astronaut.

Vă rugăm să luați în considerare faptul că numărul de participanți este limitat și că termenul limită pentru înregistrare  este 23 octombrie 2016, iar pentru a participa la acest curs, profesorii de școală primară vor trebui să demonstreze abilitățile și interesul pentru acest domeniu. Sunt bineveniți și profesorii care predau la cursuri afterschool sau la cluburi de copii pentru aceleași categorii de vârstă.

Cei care doresc să se înscrie la curs trebuie să completeze un formular online, specificând numele, datele de contact și unitatea de învățământ la care predau. Aceștia sunt rugați să atașeze și o scrisoare de 300 de cuvinte în care să prezinte motivul pentru care vor să participe la acest curs. Dacă este cazul, participanții sunt rugați să ofere detalii despre experiența anterioară în domeniu. Este necesar să prezinte și modul în care vor să transmită către elevi informațiile învățate la curs.

Cheltuielile celor care vor participa la curs vor fi acoperite de ESERO România, cu mențiunea că prețul transportului către locație va fi acoperit de către persoanele selectate.

Rezultatele selecției vor fi anunțate pe data de 25 octombrie. Mai multe detalii puteți afla de pe pagina ESERO România.

Credit imagine: ESERO Romania