COSMOS+
23, June 2014

TITLU PROIECT: Continuation Of the cooperation of Space NCPs as a Means to Optimise Services — COSMOS+

Coordonator: Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt e.V., DE

Parteneri: Agenţia Spaţială Română — ROSA 

Durata: 

Director de proiect:

Descriere:

În iunie 2008, Punctele Naţionale de Contact din domeniul spaţial (Space Naţional Contact Points NCPs) din 33 state membre EU şi tari asociate FP7 au început COSMOS, “Cooperarea dintre Punctele Naţionale de Contact din domeniul spaţial ca un mijloc de optimizare a serviciilor”. 

Obiectivele proiectului:  

Astfel de proiecte au permis pentru prima dată organizare de cursuri de formare comune, schimburi de personal şi organizarea de zile de informaţie comunicare pe tematici precum oportunităţile internaţionale de matchmaking. Activităţile de acest fel duc la îmbunătăţirea şi echilibrarea per ansamblu a serviciilor NCP. Prin urmare, se urmăreşte în cele din urmă creşterea nivelului mediu de calitate

Activitati:

Prin experienţă practică, partenerii au învăţat despre schimburile eficiente, activităţile comune, despre nevoi şi unul despre celălalt. COSMOS+ se bazează pe aceste experienţe şi merge mai departe în consolidarea capacităţii NCP de a construi şi maximiza calitatea serviciilor sale pentru clienţii spaţiali din Europa şi nu numai. 

Se va realiza integrarea de noi state membre/ tari terţe, favorizând contacte între trei grupuri diferite, printre care: partenerii COMOS+ prin intermediul unui sistem de schimb, cu alte ţări printr-un sistem de metorat şi cu actori cheie: Good Practive, Transfer către activităţile FP8 NCP, activităţi de informare şi conştientizare, management.

Publicații: 

Pagina proiectului: Continuation Of the cooperation of Space NCPs as a Means to Optimise Services — COSMOS+