Conferință de presă premergătoare Summitului Liderilor Agențiilor Spațiale, Washington, 8 ianuarie 2014
10, February 2014

Între 9-10 ianuarie 2014, Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso a prezentat strategia și poziția României în domeniul explorării spațiale în cadrul Summitului Liderilor Agențiilor Spațiale (HOSA), organizat de Academia Internațională de Astronautică la Washington. Împreună cu Ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, Președintele ROSA a participat la Forumul Internațional pentru Explorare Spațială (ISEF), organizat de Guvernul Statelor Unite ale Americii, exprimând interesul României de a dezvolta proiecte de cercetare și explorare spațială prin colaborări bilaterale și multilaterale, care să contribuie la dezvoltarea națională a României.

Pe 8 ianuarie 2014, Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso a participat la conferința de presă organizată de Academia Internațională de Astronautică (IAA). Evenimentul a reunit lideri ai agențiilor spațiale cu reprezentanți mass-media pentru a discuta temele care au fost dezbătute ulterior la Summitul Liderilor Agențiilor Spațiale (HOSA).
La conferința de presă au mai participat: Dr. Jean-Michel Contant, Secretar General, IAA, John Shannon, reprezentant Boeing și Cordonatorul Programului pentru Stația Spațială Internațională, Dr. Johann-Dietrich Wörner, Agenția Spațială Germană (DLR).

De la stânga la dreapta: Dr. Marius-Ioan Piso (ROSA), Dr. Johann-Dietrich Wörner (DLR), John Shannon (Boeing), Dr. Jean-Michel Contant (IAA)