Conferință de presă Comisia Europeană – ESA despre inițiativa RACE
4, June 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la conferința de presă online susținută de Agenția Spațială Europeană (ESA) și Comisia Europeană (CE) despre lansarea unei platforme informative, bazată pe date spațiale: RACE.

Platforma Rapid Action Coronavirus Earth observation (RACE) oferă acces la o serie de indicatori cheie din domeniile mediului, economiei și societății, pentru a măsura impactul măsurilor de carantină din timpul epidemiei de Coronavirus și a monitoriza revenirea după epidemie.

Datele satelitare sunt esențiale în înțelegerea și monitorizarea mediului și sunt din ce în ce mai folosite pentru aplicații zilnice. Observarea Pământului poate oferi o perspectivă nouă asupra schimbărilor sociale și economice care se produc în prezent din cauza pandemiei de Coronavirus.

Platforma RACE se concentrează pe monitorizarea și analizarea parametrilor de mediu, precum schimbările în calitatea aerului și a apei, productivitatea agriculturii și activitatea economică (cum ar fi producția industrială, construcțiile și transportul).

Conferința de presă va avea loc pe 5 iunie, de la ora 11:00 CEST (12:00 ora României), va putea fi urmărită pe platforma Webex, iar link-ul va fi disponibil pe această pagină.

La conferința de presă vor participa Pierre Delsaux, directorul adjunct al direcției Comisiei Europene pentru Apărare și Securitate în domeniul politicii spațiale și Josef Aschbacher, directorul ESA pentru Observarea Pământului. Noua platformă va fi prezentată în direct de către Anca Anghelea, specialist ESA în domeniul Observării Pământului, fost cercetător la CEOSpaceTech, Centrul de Cercetare pentru Informație Spațială din cadrul Universității Politehnica din București.

Pentru mai multe informații despre conferință, puteți vizita acest link.

Sursă imagine: Copernicus