Conferința Copernicus „Space for a Safe Society and Sustainable Growth”, 4-5 iunie 2019
25, April 2019

Cea de-a opta ediție a conferinței Copernicus va avea loc în perioada 4-5 iunie 2019 la Biblioteca Central Universitară din București. Ediția de anul acesta are drept temă „Spațiul pentru o Societate Sigură și Dezvoltare Durabilă”.

Conferința este organizată de Agenția Spațială Română (ROSA), Agenția Spațială Europeană (ESA), Comisia Europeană și Eurisy, sub auspiciile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și Ministerului Cercetării și Inovării.

Conferința va aduce în discuție programele europene spațiale, concentrându-se pe beneficiile aduse de Observarea Pământului, navigația prin satelit și tehnologiile de comunicații satelitare pentru siguranța și securitatea cetățenilor, precum și pentru o dezvoltare durabilă a societății.

Conferința este adresată experților și factorilor de decizie din sectorul public și privat. Înregistrarea pentru conferința se va deschide pe 2 mai 2019 și se va închide pe 1 iunie 2019. Participarea la conferința se face doar pe bază de invitație. Pentru mai multe detalii despre înregistrare, precum și pentru informații actualizate și program, vă invităm să urmăriți pagina web a conferinței.

Seria de conferințe Copernicus este principalul eveniment anual care oferă utilizatorilor și furnizorilor de servicii, precum și cetățenilor din Europa de Est informații despre exploatarea datelor Copernicus, telecomunicații și tehnologii de radionavigație prin satelit, precum și oportunitățile pe care acestea le creează pentru noi aplicații și afaceri.

Credit imagine: Sentinel 3, Copernicus.