Conferința CEAS 2017 are loc săptămâna aceasta
16, October 2017

Săptămâna aceasta, între 16 – 20 octombrie, are loc cea de-a șasea ediție a Conferinței Consiliului Societăților Aerospațiale Europene (CEAS) la Palatul Parlamentului din București, România. Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Dr. Marius-Ioan Piso, face parte din Consiliul Executiv al Conferinței.

Conferință CEAS Ae­­rospace Europe 2017 are ca scop promovarea unor noi viziuni și tendințe în domeniul aeronauticii și științei și tehnologiei spațiale, organizate sub tema “În ce Direcție se Îndreaptă Domeniul Aerospațial European?”.

Conferința găzduiește nouă sesiuni plenare, patru sesiuni speciale, 18 seminarii și 28 de sesiuni tehnice desfășurate în paralel. De asemenea, sunt plănuite și trei evenimente sociale și cinci vizite tehnice. Zona expozițională include actori principali din domeniile aerospațial și aeronautic, printre care Agenția Spațială Română (ROSA) și Agenția Spațială Europeană (ESA).

Ediția din 2017 din România este organizată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare COMOTI și de Asociația Aeronautică și Astronautică a României în numele Consiliului Societăților Aerospațiale Europene (CEAS).

CEAS este o asociație internațională non-profit, ce are ca scop facilitarea unui cadru în care societățile aerospațiale din Europa să poată lucra împreună. Aceasta include 14 societăți aerospațiale europene și un institut de cercetare rusesc, ce reunesc peste 35.000 de membri.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici.

Image credit: CEAS 2017

 Stand-Rosa small