Conferința Big Data from Space 2021
18, February 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la ediția din acest an a conferinței Big Data from Space 2021, organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA), Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene și Centrul pentru Sateliti al Uniunii Europene (SatCen), cu sprijinul ROSA și Universitatea Politehnica din București. Înscrierile sunt deschise până la data de 1 martie 2021.

Aceasta este o oportunitate excepțională pentru a aduce împreună cercetătorii, inginerii, dezvoltatorii și pe toți cei care folosesc date furnizate din spațiu în diverse domenii de activitate. Conferința, programată inițial pentru a avea loc la Universitatea Politehnica din București, va avea loc online, în perioada 18 – 20 mai 2021.

Ediția online din 2021 a conferinței Big Data from Space va pune accentul pe perspectivele oferite de Big Data din domeniul spațial și în același timp pe utilizarea acestora pentru a face previziuni.

Previziunile bazate pe date științifice devin din ce în ce mai importante având în vedere ritmul în care lumea se schimbă, pentru că domeniul spațial nu ne ajută doar să înțelegem ce se întâmplă în afara Pământului, ci și ce se întâmplă pe planeta noastră.

Pe lângă algoritmii de predicție, conferința Big Data from Space 2021 va aduce în discuție teme legate de știință, tehnologii folosite pentru analiza în timp real a datelor, securitate, apărare și dezvoltare a inteligenței artificiale, internetul cuantic și criptarea cuantică.

Mai multe informații despre Big Data from Space 2021 găsiți la acest link.

Credit imagine: Big Data from Space 2021