Concurs de lucrări literare științifico-fantastice
6, June 2005

TEMA “De la Pământ la Planeta X”

EURISTY, în cooperare cu Centrul Norvegian pentru Educația în domeniul Spațial (NARON) și UNESCO, încurajează mințile tinere sa exploreze, în mod pașnic, spațiul cosmic organizând o competiție de lucrări literare științifico-fantastice. Participanții trebuie să imagineze și să scrie scenarii care descriu progresul, dezvoltarea, descoperirile legate de știință sau viață socială în spațiul cosmic.

CINE POATE PARTICIPA? Sunt vizate doua grupe de vârstă:

 – 12-14 ani și 15-17 ani.

Concursul este destinat elevilor din țările Membre EURISTY, din Statele Membre ESA și din statele europene și nord-americane Membre UNESCO .

CONȚINUT

Povestirea poate avea ca subiect: o călătorie sau viața pe alte planete din Sistemul nostru Solar, o întâlnire cu alte ființe sau entități, o construcție în spațiul cosmic, o descoperire științifică, etc. care să evidențieze tema folosirii și explorării pașnice a spațiului cosmic. Orice idee este binevenită, nu există limite, așa încât, lasați-vă imaginația să zboare!

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Povestirea voastră (maximum 1000 de cuvinte) poate fi scrisă de preferință în engleză sau, dacă nu, în limba voastră națională și adresată centrului vostru național de contact.(vezi mai jos lista centrelor naționale de contact). Centrul național va selecționa cele mai bune lucrări (pe grupe de vârstă), le va traduce în engleză și le va expedia la EURISY pentru selecția finală ce va fi făcută de către un juriu internațional.

  • Vor fi admise numai lucrările care participa prima oara la un concurs.
  • Lucrările care au mai fost premiate la alte concursuri nu vor fi luate în considerare.
  • Lucrările trebuie sa fie tipărite (la mașina de scris sau calculator). Cele scrise de mâna nu vor fi acceptate.
  • Povestirea voastră trebuie însoțită de un FORMULAR OFICIAL DE PARTICIPARE . ( Dati click aici )

 TERMENUL LIMITĂ

Lucrările trebuie trimise la centrul național de contact prin posta obișnuită sau e-mail, înainte de 15 mai 2005. Centrul național de contact va trimite lucrările selecționate la EURISY nu mai târziu de 15 iunie 2005.

CRITERII DE APRECIERE 

Lucrările vor fi apreciate ținându-se cont de modul de abordare a temei,originalitate și creativitate.

PREMII

Cea mai bună lucrare a fiecărei grupe de vârstă va fi premiată cu premiul întâi care constă dintr-o cameră digitala.

Se vor acorda de asemenea premii de consolare (al doilea și al treilea)

ANUNTAREA CÂSTIGĂTORILOR

Câstigătorii vor fi informați direct de catre EURISY în iulie 2005. Numele lor și lucrările vor fi prezentate pe website-urile EURISY și UNESCO.

DREPTUL DE AUTOR

Toate lucrările trimise vor fi proprietatea organizatorilor concursului (EURISY, NAROM si UNESCO). Ele vor putea fi folosite în publicații sau materiale publicitare.

CENTRUL NATIONAL DE CONTACT ( Dati click aici )