Concurs: Câștigați o convorbire video cu Dumitru Prunariu
7, May 2020

Asociația Moon Village (MVA), ce a încheiat recent un parteneriat cu Agenția Spațială Română (ROSA), organizează un concurs al cărui premiu constă într-un apel video de 30 de minute cu Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român, președinte de onoare al ROSA.

Pentru înscrierea la concurs, este necesară completarea unui scurt sondaj al asociației.

Răspunsurile trebuie trimise până pe 15 Mai, iar din rândul acestora vor fi aleși doi câștigători.

Agenția Spațială Română (ROSA) a semnat în februarie 2020, un Memorandum de Înțelegere cu asociația Moon Village (MVA), o organizație non-guvernamentală cu sediul la Viena. Având obiectivul comun de a promova activitățile spațiale, educația în domeniul spațial și comunicarea științei către public, cele două organizații vizează consolidarea forței de muncă din sectorul spațial, prin oportunități de dezvoltare a carierei, încurajarea comunicării către public și industrie, precum și a echității de gen.

Asociația Moon Village are aproximativ 220 de membri din peste 39 de țări și 25 de membri instituționali la nivel global, reprezentând o arie variată de domenii tehnice, științifice, culturale și interdisciplinare. Scopul său este crearea unui forum informal, la nivel global și de natură permanentă, pentru entități interesate, cum ar fi guvernele, industria, mediul academic și publicul.

Născut pe 27 septembrie 1952, în Braşov, Dorin Dumitru Prunariu devenea la 14 mai 1981 primul şi singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic.

Mai multe informații despre concurs pot fi găsite la acest link.

Sursă imagine: Moon Village