Competițiile ESA pentru școli 2021/2022
29, September 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) invită  învățătorii, profesorii din învățământul gimnazial și elevii să se înscrie la viitoarele proiecte ale Agenției Spațiale Europene (ESA) pentru anul școlar 2021/2022.

Concursul european Astro Pi

Nivel: până la 19 ani

Competiția Europeană Astro Pi le oferă elevilor oportunitatea de a derula și coda experimente științifice în spațiu, de pe Stația Spațială Internațională.

Detectivii Climei

Nivel: 8-15 ani

În cadrul acestui proiect, echipe de elevi sunt provocate să își aducă contribuția la mediul înconjurător. Ei identifică și cercetează o problemă de mediu locală folosind imagini din satelit sau măsurători de la sol și propun, pe baza rezultatelor obținute, o modalitate de monitorizare sau rezolvare.

Moon Camp

Nivel: 6-19 ani

În cadrul acestui program internațional, elevii vor folosi tehnologii inovative de învățare pentru a proiecta propria bază pe Lună, cu ajutorul unui instrument de modelare 3D.

Cansat

Nivel: 14-19 ani

În cadrul acestui proiect, echipele construiesc un satelit mic, de mărimea unei doze de băutură răcoritoare, ce va fi lansat până la 1 km de o rachetă mică.

Mission X

Nivel: 8-12 ani

„Misiunea X: Antrenează-te ca un astronaut” este o provocare educațională internațională ce are în centru sănătatea, știința, starea fizică și alimentația și îi încurajează pe elevi să se antreneze asemenea unui astronaut.

Mai multe informații găsiți aici.

Credit imagine: ESA