Competițiile ESA pentru școli 2020/2021
10, September 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită învățătorii, profesorii din învățământul gimnazial și elevii să se înscrie la viitoarele proiecte ale Agenției Spațiale Europene (ESA) pentru anul școlar 2020/2021.

Astro Pi, Detectivii Climei, Mission X, Moon Camp și Can Sat vor fi lansate săptămâna următoare, în intervalul 14-18 septembrie, după cum urmează:

14 septembrie – Concursul european Astro Pi

Nivel: 6-19 ani

Competiția Europeană Astro Pi 2019/20 le oferă elevilor oportunitatea de a derula cercetări științifice în spațiu, scriind programe ce vor rula pe computerele Raspberry Pi de pe Stația Spațială Internațională.

15 septembrie — Mission X

Nivel: 8-12 ani

„Misiunea X: Antrenează-te ca un astronaut” este o provocare educațională internațională ce are în centru sănătatea, știința, starea fizică și alimentația și îi încurajează pe elevi să se antreneze asemenea unui astronaut.

16 septembrie — Moon Camp

Nivel: 6-19 ani

În cadrul acestui program internațional inspirațional, elevii vor folosi tehnologii inovative de învățare pentru a proiecta propria bază pe Lună, cu ajutorul unui instrument de modelare 3D.

17 septembrie — Detectivii Climei

Nivel: 8-15 ani

În cadrul acestui proiect, echipe de elevi sunt provocate să își aducă contribuția la mediul înconjurător. Ei identifică și cercetează o problemă de mediu locală folosind imagini din satelit sau măsurători de la sol și propun, pe baza rezultatelor obținute, o modalitate de monitorizare sau rezolvare.

18 septembrie – Cansat

Nivel: 11-19 ani

În cadrul acestui proiect, echipele construiesc un satelit mic, de mărimea unei doze de băutură răcoritoare, ce va fi lansat până la 1 km de o rachetă mică.

Mai multe informații despre proiectele ESA pentru școli pot fi găsite la acest link.

Credit imagine: ESA