Competiția EBEC pentru studenți
8, December 2021

Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, este unul dintre membrii juriului ediției din București a EBEC (European BEST Engineering Competition), care va avea loc în perioada 11-12 decembrie la Universitatea Politehnica București.

EBEC este cea mai mare competiție de inginerie din Europa și reunește în fiecare an cei mai buni studenți, punându-le la încercare creativitatea, gândirea critică și practică, precum și abilitățile de lucru în echipă. Competiția constă în 3 niveluri, în 2 categorii – Proiectare inovatoare și Studiu de caz.

Prima etapă va fi cea locală. Echipele care propun cele mai creative, inovatoare și eficiente soluții avansează la etapa națională. Marea finală a competiției va fi o rundă internațională. BEST București găzduiește etapa locală a EBEC ’21 pentru studenții Universității Politehnica din București. Etapa  națională va avea loc la Iași, România, iar finala la Zagreb, Croația.

Competiția are două secțiuni: Proiecte inovatoare, unde participanții sunt încurajați să găsească cele mai bune soluții pentru luptele zilnice și Studiu de caz – unde echipele se vor confrunta cu o problemă reală sau ipotetică pentru care trebuie să găsească cea mai inventivă soluție, dovedind abilități de analiză, gândire strategică și abilități de prezentare.

Mai multe detalii despre concurs sunt disponibile la acest link.

Credit imagine: EBEC